Regnskapsfører koster mer enn noen gang.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at prisen for regnskapsførertjenester er gått opp 3,9 prosent i året siden 2010. Det er nær dobbelt så mye som prisene i samfunnet for øvrig.

Her får du en oversikt over prisen for ulike regnskapstjenester.

Hva koster regnskapsfører?

I 2023 koster regnskapsfører mellom 600 og 1.200 kroner i timen. Prisen varier utfra hvilke aktiviteter regnskapsføreren hjelper deg med og hvilket selskap den jobber i.

Denne tabellen gir deg en oversikt prisnivået for norske regnskapsførere i 2023:

Regnskapstjeneste Pris
Etablering 2.000 – 7.000 kr
Timespris, bokføring 500 – 990 kr
Timespris, rådgivning 900 – 1700 kr
Lønnskjøring pr. ansatt 300 – 750 kr
Innlevering av MVA-oppgave 500 – 1.000 kr
Komplett årsoppgjør, AS 6.000 – 9.000 kr
Komplett årsoppgjør, ENK 4.000 – 6.000 kr
Månedsavgift, regnskapssystem 150 – 700 kr

For at du skal kunne føle deg trygg på at du får en regnskapsfører til en konkurransedyktig pris, kan det være smart å be om tilbud fra flere regnskapsførere.

I Regnskapsklinikken kan du få tilbud fra regnskapsførere i ditt nærområde. Svar på et par enkle spørsmål og sjekk hva regnskapsfører koster for din bedrift:

Få tilbud fra 3 regnskapsførere

Tjenesten er 100 % gratis og uforpliktende.

Regnskapsfører pris pr bilag

Noen regnskapsbyråer tilbyr faste priser som er basert på antall bilag inn/ut av bedriften din.

Et bilag er et salgsdokument som du sender eller mottar. Både fakturaer du sende og fakturaer du mottar telles som et bilag.

Dette koster regnskapsfører med pris per bilag:

Antall bilag Pris per mnd. Pris per år
Inntil 150 920 kr 11.040 kr
Inntil 300 1.600 kr 19.200 kr
Inntil 500 2.083 kr 24.996 kr
Inntil 1000 3.208 kr 38.496 kt

TIPS! Du kan spare mye penger på å velge en regnskapsfører på nett. Da slipper du å begrense søket ditt til geografi, noe som gjør at markedet blir større og tilbudene bedre. Finn en regnskapsfører.

Hvorfor stiger prisene?

Det er mange årsaker til at prisen for regnskapsfører stadig går oppover.

Regnskap Norges faktasider samler løpende informasjon om utviklingstrekk i bransjen. Her kommer det frem at de store regnskapsbyråene kjøper mindre regnskapshus, som presser prisene oppover.

Samtidig har regnskapsførere tradisjonelt svært lojale kunder. Faktisk velger kun 6,3 prosent av norske bedrifter å bytte regnskapsfører i løpet av året. Derfor er det viktig at man periodevis kontrollerer om prisen er riktig ved å sette oppdraget ut på anbud.

Når lønner det seg med regnskapsfører?

For små virksomheter er det en investering å benytte seg av en regnskapsfører.

De fleste regnskapskontorene har ulike pakker og tjenester, der du selv kan ønske hvor mye du ønsker å gjøre selv og hva du trenger hjelp av en regnskapsfører til. Jo mer du velger å gjøre selv, desto billigere blir det.

For deg med omsetning under 50.000 kroner

Dersom du har et enkeltpersonforetak med omsetning under 50.000 kroner er det gjennomførbart å ta regnskapet selv. Da trenger du ikke føre et regnskap, eller levere MVA-oppgaver og næringsoppgave.

For deg med omsetning over 50.000 kroner

Dersom du driver en større virksomhet med flere ansatte og har et komplisert regnskap, kan det være lurt å bruke en regnskapsfører. Det kan koste deg dyrt dersom det er feil i regnskapet, eller om frister er glemt, eller det er sendt inn feil informasjon til myndighetene.

Disse feilene er dyre å rydde opp i, og du kan også risikere å få store bøter.

Hos Regnskapsklinikken.no kan du be om tilbud fra flere regnskapsførere. Vi samarbeider med autoriserte regnskapsførere som jobber i nettbaserte systemer. Det betyr at du kun får tilbud fra dyktige fagfolk og at tallene dine vil være lett tilgjengelig på nett eller mobil.

Flere velger fastpris regnskapsfører

De siste årene har flere regnskapskontor startet å tilby fastpris regnskapstjenester. Det som er viktig å tenke på når du får et tilbud om fastpris regnskap er hva som faktisk er inkludert i abonnementet.

Vi anbefaler alle som ønsker et tilbud om fastpris regnskap å be om følgende tjenester og produkter inkludert i sine tilbud:

  • Bokføring
  • Skatt/MVA
  • Regnskapssystem
  • Komplett årsoppgjør
  • Aksjonærregisteroppgave

Timepris regnskapsfører: Sjeldent lurt

Selv om den enkleste løsningen for regnskapsfører er at du betaler pr. time, er det sjeldent en god idé for lommeboken din.

Regnskapsførere som fakturerer pr. time de jobber har ingen incentiver til å velge effektive løsninger på dine vegne. Dermed risikerer du å betale mye mer for regnskapet til bedriften din enn nødvendig. Derfor er fastpris regnskap alltid å anbefale.

Et annet tips er å be om pristilbud fra flere regnskapsførere. Det kan du gjøre gratis hos Regnskapsklinikken.

Rimeligere regnskap med nytt system

Regnskap Norges priskartlegging viser at det er store forskjeller i prisen på systemene regnskapsførerne jobber i. Hos de fleste byråene er kundene som må betale for systemet i en egen regning fra programvareselskapet.

Derfor kan det være smart å be regnskapsføreren om et tilbud på regnskap i økonomisystemet Centiga. Det ble kåret til Norges rimeligste i bransjeforeningens siste priskartlegging.

Få tilbud på regnskapsfører for ENK og AS

For å få et rimelig regnskap, er det smart å be om tilbud fra flere regnskapsførere.

Det kan du gjøre i anbudstjenesten Regnskapsklinikken:

  1. Fyll ut dette skjemaet
  2. Motta tilbud fra opp til 3 regnskapsførere
  3. Velg regnskapsføreren du liker best

Lykke til med jakten etter ny regnskapsfører!

Sammenlign tilbud fra flere regnskapskontor og velg regnskapsføreren som passer deg best.

Få opp til 3 gratis tilbud