Regnskapsfører for enkeltmannsforetak

Det er mange administrative oppgaver knyttet til drift av enkeltmannsforetak. En regnskapsfører kan hjelpe deg å redusere arbeidsmengden ved å ta over noen av oppgavene.

100 % gratis og uforpliktende:

Få inntil 3 gratis tilbud
Regnskapsfører som hjelper enkeltmannsforetak.

Finn en regnskapsfører

Bruk 2 minutter og få tilbud fra dyktige regnskapsførere – gratis og uforpliktende.

Er pris eller nærhet til regnskapsfører viktigst for deg?

Gå videre →

De fleste enkeltmannsforetak trenger et regnskap

Enkeltpersonforetak med over 50.000 kroner i omsetning er bokføringspliktige. Det betyr at bedriften må føre et regnskap i henhold til bokføringsloven og bokføringsforskriften.

Tallene skal sendes til myndighetene i skattemeldingen, gjennom et årsoppgjørssystem eller årsregnskapsmodulen i et regnskapsprogram. Denne jobben velger mange å sette ut til en regnskapsfører.

Hos Regnskapsklinikken kan du sammenligne tilbud fra kvalitetssikrede regnskapsførere.

Dette bør du vite om regnskap i enkeltmannsforetak

#1 Moms ved 50.00 kr i omsetning

Når omsetningen overstiger 50.000 kroner i året, skal bedriften inkludere moms (normalt 25 %) på salg av varer og tjenester. Da skal det også sendes inn MVA-oppgaver til myndighetene hver annen måned. Merk at omsetningen må ha passert 50.000 kroner før du kan registrere bedriften i Merverdiavgiftsregisteret (Mva-registeret).

#2 Skatt betales i inntektsåret

Enkeltpersonforetak skal betale skatt av overskuddet samme året som pengene tjenes. Dette muliggjøres ved at du på forhånd gir myndighetene et estimat for hva du vil tjene over det kommende året i skattekortet.

Estimatet for årsresultatet skal bli gitt i feltene «Overskudd annen næring» og «Personinntekt fra jordbruk, reindrift, skifter og annen næring». Normalt skal samme beløp rapporteres i begge felter. Når du oppdaterer tallene, vil Skatteetaten sende deg innbetalingsblanketter i Altinn.

#3 Regnskap i Excel er ikke tilstrekkelig

Mange tror at små bedrifter kan føre regnskap i Excel, men det stemmer ikke. Om bedriften din har over 50.000 kroner i omsetning må du bruke et regnskapsprogram.

I et regnskapsprogram blir fakturaer du sender automatisk registrert i registrert i regnskapet, samtidig som du enkelt kan dele tilgang med en regnskapsfører om du trenger hjelp. Regnskapssystemer gjør det også enklere å sende inn Skattemeldingen.

Selv om det å føre et regnskap kan oppleves som kjipt og vanskelig, er det mange fordeler ved å ha et godt regnskap som er utarbeidet av en regnskapsfører. Her er noen fordeler ved å ha en regnskapsfører:

#1 Mer tid til bedriften

Når du er alene om å drive ditt eget selskap, kan det være greit å sette ut arbeidsoppgaver du ikke er trygg på. Det samme gjelder aktiviteter som er tidkrevende og kan bli outsourcet til en lav pris.

Husk at selv om du har en regnskapsfører, kan du være med på å gjøre noe av jobben selv. For eksempel kan du engasjere en regnskapsfører til å kun kontrollere tallene dine, før du selv sender dem inn til myndighetene.

#2 Lavere skatt

En dyktig regnskapsfører vil sørge for at alle kostnader bedriften kan få fradrag for er inkludert i regnskapet. Den vil også hjelpe deg med å lage rutiner for å dokumentere disse kostnadene. Ofte er det nok å ta bilde av kvitteringer, som du sender til regnskapsfører eller regnskapssystemet.

Blant kostnadene som gir skattefradrag i ENK er:

 • Leie av lokaler
 • Kontorutstyr
 • Telefon og brebånd
 • Programvare
 • Pensjon
 • Sykeforsikring og uføreforsikring

#3 Mindre risiko for feil

Når en profesjonell gjør regnskapet ditt, er det mindre sannsynlig at feil tall blir rapportert til myndighetene. Dermed er også sjansen for at du får en sur ekstraregning fra myndighetene betydelig lavere.

#4 Din egen rådgiver

Regnskapsførere er spesialister på økonomi og sitter på mye kunnskap om hvordan man lykkes med å drive bedrift i Norge. Ofte kjenner de flere næringsdrivende med bedrifter som ligner på din. Dermed kan de komme med gode råd i forbindelse med finansiering og andre administrative oppgaver du trenger hjelp med.

#5 Rimelig økonomisystem

Regnskapsførere vet hvilke systemer som passer best for deg og dine behov. Dermed slipper du merkostnader knyttet til feil valg av system og får det rimeligste økonomisystemet for ditt behov.

Regnskapsførerne i vårt nettverk tilstreber å bruke regnskapsprogrammet Centiga. I 2021 ble det kåret til Norges billigste økonomisystem i Regnskap Norges Priskartlegging.

Se hva regnskapsfører koster din bedrift →

Det er flere ting enn pris som er viktig når du skal velge regnskapsfører. Her er en sjekkliste for kvalifikasjoner du bør se etter i din fremtidige sparringspartner:

 • Bransjekjennskap: Kan regnskapsføreren vise til erfaring med din type bedrift?
 • Systemkompetanse: Er den kjent med systemene du bruker i din virksomhet?
 • Kundetilfredshet: Hva sier regnskapskontorets kunder om bedriften?
 • Tilgjengelighet: Hvordan er kommunikasjonen med vedkommende?
 • Geografi: Jobber regnskapsføreren i et sted som er greit for deg?
 • Erfaring: Opplever du regnskapsføreren som kompetent nok for oppdraget?

Pris regnskapsfører enkeltmannsforetak

Regnskapsfører for enkeltmannsforetak koster mellom 900 og 6.000 kr/mnd. Prisen avhenger av arbeidsfordelingen mellom deg og regnskapsfører.

Her er noen priseksempler:

 • Kvalitetskontroll av regnskapet: Fra 800 kr/mnd.
 • Komplett regnskapspakke: Fra 1.200 kr/mnd.
 • Årsregnskap: Fra 4.000 kr.

Beregn din pris

Slik fungerer Regnskapsklinikken

Fyll ut skjema om regnskapstjenester

Fyll ut skjemaet

Fortell litt om bedriften og hjelpen du ønsker.

Få dine tilbud om regnskap til lav pris

Få dine tilbud

Bli koblet til 3 kvalitetssikrede regnskapsførere som leverer tjenestene du etterspør.

Velg regnskapsfører

Motta 3 uforpliktende tilbud og velg din nye regnskapsfører.

Gå til skjemaet →
Tilbakemelding regnskapsfører symbol

Jeg er svært fornøyd med vårt nye regnskapsbyrå. Regnskapsførerne tar seg av regnskapet på en god måte og gir oss rådene vi trenger – akkurat når vi trenger dem.

Henning Figenschou

Om regnskapskontoret Mer Enn Tall

Finn en dyktig regnskapsfører

Regnskapsfører for ENK er en tjeneste fra Regnskapsklinikken.no. Her kan du enkelt be om tilbud og sammenligne regnskapsførere. Velg tjenestene du trenger hjelp med og se hva du kan spare på å bytte regnskapsfører.

Få inntil 3 gratis pristilbud

Kontakt oss