Slik bytter du regnskapsfører

I denne guiden forteller vi deg hvordan du bytter regnskapsfører slik at du får bedre regnskapsbetingelser. Ofte vil det lønne seg å hente tilbud fra flere regnskapsførere og gi regnskapsføreren din anledning til å matche dette.

Slik skifter du regnskapsfører:

1. Sjekk vilkår og betingelser

Det første du bør gjøre når du skal bytte regnskapsfører er å hente ut prislisten og de siste tre fakturaene fra regnskapsføreren du har i dag. Dette skal senere brukes som grunnlag når du sammenligner tilbud fra andre regnskapsbyråer.

2. Undersøk om du kan få bedre et tilbud

Bruk en sammenligningstjeneste til å be om tilbud fra andre regnskapsførere. I anbudstjenesten Regnskapsklinikken får du eksempelvis tilbud fra inntil 3 regnskapsførere. Her svarer man kun på et par enkle spørsmål og får tilbudene neste dag.

3. Sammenlign tilbud og regn ut besparelse

Du skal ikke bytte regnskapsfører med mindre du får tilbud som faktisk er bedre enn dagens løsning. Noe av det du må vurdere er om verdien av å skifte er høyere en kostnaden ved å sette i gang prosessen.

Dette bør du tenke på når du sammenligner tilbud:

  • Friksjon: Det kan ta litt tid å bytte regnskapsfører. Tilgang til ulike systemer må delegeres, dere skal bli kjent, og man må bli enige om arbeidsfordeling o.l.
  • Oppstartskostnader: Noen regnskapsførere tar seg betalt for prosessen å flytte regnskapet ditt. Dette skal med i regnestykket når du sammenligner ulike tilbud.
  • Systemkostnader: Hvis regnskapsfører foreslår at du bytter regnskapsprogram, bør mer- eller mindrekostnaden være med i vurderingen.

4. Gi regnskapsfører mulighet til å matche tilbudene

Normalt vil man få tilbud som er bedre enn løsningen man har i dag. Da kan det være smart å gi regnskapsføreren du har i dag anledning til å matche tilbudet. Hvis det ikke er aktuelt, fortsetter du til neste steg.

5. Flytt regnskapet til ny regnskapsfører

Regnskapsførere blir veldig glad når nye bedrifter har lyst på deres støtte. Send en mail eller ring regnskapsføreren som har gitt deg det beste tilbudet, så vil den forklare deg veien videre.

BYTTE REGNSKAPSFØRER: Er blitt veldig enkelt med sammenligningstjenester som Regnskapsklinikken.no.

Hvor ofte bør man bytte regnskapsfører?

Du kan spare tusenvis av kroner på å bytte regnskapsfører. Derfor kan det være smart å sjekke om man kan få en bedre pris hvert andre eller tredje år. Merk at mange regnskapsbyråer tar betalt for å flytte regnskapet ditt til seg, noe som gjør at det sjeldent er lønnsomt å endre leverandør av regnskapstjenester oftere enn det.

SE OGSÅ: Hva koster regnskapsfører?

Dette må du gjøre når du bytter leverandør av regnskapstjenester

Når du skal bytte regnskapsfører må du be regnskapsføreren din om å avslutte kundeforholdet. Ofte er det tre måneder oppsigelsestid. Innen dette skal din tidligere regnskapsfører levere en regnskapsrapport med ferdig avstemte tall som overleveres til den nye regnskapsføreren.

Hvis du har et nettbasert regnskapsprogram, vil tidligere regnskapsfører kun delegere tilgang til det nye regnskapskontoret. Forespørsel om tilgang til virksomhetens Altinn vil du måtte godkjenne via link pr. epost eller SMS fra Altinn.

Du kan lese mer om hvordan gi rettigheter til andre på Altinns nettsider

Hva ønsker du fra regnskapsføreren din?

Regnskapsklinikken hjelper bedrifter å matche bedrifter med autoriserte regnskapsførere. Vi hjelper deg å finne en regnskapsfører som kan din bransje, kjenner ditt system og som er tilgjengelige for sine kunder.

Slik finner du regnskapsfører:

  • Bruk 2 minutter på å fortelle hva du ønsker hjelp med
  • Få tilbud fra inntil 3 regnskapsførere
  • Velg tilbudet du liker best
Gå videre til skjemaet →

Ja du kan bytte regnskapsfører når du vil. Likevel anbefaler mange at man bytter regnskapsfører etter at tidligere regnskapsfører har sendt inn siste MVA-oppgave. Likevel er det viktig at man er tidlig ute med å hente inn tilbud fra flere regnskapsførere, slik at man har tid til å delegere tilganger o.l.

Å bytte regnskapsfører er en enkel prosess. Din nye regnskapsfører vil ta seg av kommunikasjon med tidligere regnskapsfører og sørge for at alt er klart til den skal ta over regnskapet.

Prisen for å bytte regnskapsfører avhenger litt av selskapet forretningsmodell. Noen tar betalt for å flytte virksomheten din inn i porteføljen, mens andre tar inntil 10.000 kroner. Da er ofte timesprisene lavere, noe som gjør at sluttsummen blir relativt lik.

Når man bytter til en autorisert regnskapsfører er det ingenting som står i veien for å bytte leverandør av regnskapstjenester. Et tips kan være å kun bytte leverandør om du er misfornøyd med tjenestene du får i dag eller prisen jobben gjøres for.

Sammenlign tilbud fra flere regnskapskontor og velg regnskapsføreren som passer deg best.

Få opp til 3 gratis tilbud