Har du en regnskapsfører som koster mye penger, eller kanskje du skal engasjere en regnskapsfører for første gang? Da er du kommer rett sted!

I denne guiden finner du kjennetegnene ved gode og billige regnskapsførere, og får tips som kan gjøre regnskapet ditt rimeligere.

Dette kjennetegner en billig regnskapsfører

De mest typiske oppgavene for en regnskapsfører er bokføring, innlevering av lovpålagte oppgaver, lønnskjøring og årsoppgjør. En god og billig regnskapsfører hjelper deg også med andre tjenester – uten å ta seg ekstra betalt pr. time.

Her er 7 kjennetegn ved billige regnskapsførere:

 1. Timespris mellom 700 og 1.000 kr
 2. Fakturering per minutt istedenfor kvarter
 3. De tar ikke ekstra betalt for budsjettering, rådgivning o.l.
 4. De gir deg oversiktlige tilbud med pris per oppgave
 5. De har ingen tillegg i prisen, utenom lovpålagte aktiviteter
 6. Regnskapsprogram er inkludert i prisen

Fyll ut dette skjemaet og få tilbud fra opptil 3 regnskapsførere.

Slik finner du en billig regnskapsfører

Ifølge tall fra Brønnøysundregistrene, finnes det over 5.300 regnskapskontor i Norge. Dermed er det vanskelig å få oversikt over hvilken regnskapsfører som best passer din bedrift.

Hvis pris er viktig for deg, bør du lete etter en billig regnskapsfører ved å bruke en sammenligningstjeneste, snakke med byrå i nærområdet og lytte til venner og bekjente.

Sammenlign regnskapsførere

Lenger ned i denne artikkelen finner du en liste med regnskapskontor som har priskalkulatorer på sine nettsider. Problemet med slike priskalkulatorer er at de kun gir deg et estimat, og at det endelige tilbudet du får kan få en annen pris.

Derfor bruker mange isteden sammenligningstjenester som Regnskapsklinikken. Her bruker du cirka 2 minutter på å skrive hva du ønsker hjelp med, før du får tilbud fra opptil 3 regnskapsførere.

Dette er grunnen til at du bør bruke en sammenligningstjeneste:

 • Enkel prosess: Fortell hva du ønsker hjelp med én gang, og få 3 tilbud tilbake.
 • 100% gratis og uforpliktende: Du betaler ingenting og er ikke forpliktet til å takke ja.
 • Riktig pris: Regnskapsførerne gir deg et tilbud og ikke et estimat. Det betyr at prisen du får tilbud er den faktiske prisen du skal betale.
Få tilbud fra 3 regnskapsførere

Tjenesten er 100 % gratis og uforpliktende.

Kontakt regnskapsførere i nærmiljøet

I de aller fleste norske byer og tettsteder er det flere regnskapskontor. Her sitter det spesialister på økonomi og regnskap som kanskje har ledig kapasitet til å hjelpe din bedrift.

Ved å ta en telefon til et par lokale regnskapskontor, får du raskt svar på om regnskapsførerne i ditt nærmiljø kan tilby like gode priser som de som har priskalkulatorer på nettsidene sine, eller som deltar i en sammenligningstjeneste for regnskapstjenester.

Snakk med venner og familie

Uten å vite det, har du muligens en nabo, venn eller et familiemedlem som kan hjelpe deg med regnskapet. Merk at det kun er autoriserte regnskapsførere som har lov til å selge regnskapstjenester, men hvis du ønsker å gjøre jobben selv, kan du slippe billig unna med tips og råd fra venner.

LES OGSÅ: 5 gratis ressurser for deg som vil gjøre regnskap selv

Mann som finner billig regnskapsfører på nett.

BRUK SAMMENLIGNINGSTJENESTER: I Regnskapsklinikken konkurrerer regnskapsførere om ditt regnskap. Det bidrar til at du får en konkurransedyktig pris.

Kan man føre regnskap selv?

På samme måte som du kan lage bedriftens nettside selv eller gjennomføre ansettelser selv, kan du gjøre regnskapsføringen til bedriften din på egenhånd.

Likevel velger mange å engasjere regnskapsbyråer, webdesignere og rekrutteringsbyråer slik at man får mer tid til å fokusere på det man god på.

Det kan også være greit å vite at du kan gjøre deler av regnskapsføringen selv, og få hjelp til de vanskeligste oppgavene. For eksempel velger mange å sende fakturaer og registrere kostnader i regnskapet selv, mens regnskapsføreren kontrollerer tallene og sender inn oppgaver til Skatteetaten.

Les mer om krav til regnskapet i Altinn.

5 billigste regnskapsførere i 2023

I denne oversikten finner du 5 regnskapsførere som er transparente om pris på sine nettsider. Her finner du regnskapsførere med ledig kapasitet og som tilbyr regnskapstjenester til en fast og lav pris.

Synega logo

Synega

Synega holder til i Oslo og tilbyr tjenester innenfor regnskap, revisjon og juss. Selskapet er nettbasert og er opptatt av å være et rimeligere enn de tradisjonelle tilbyderne. De har ulike prispakker, både fastpris, men også minuttpris.

Se profil
Tandem logo

Tandem

Regnskap trenger ikke være dyrt. Tandem har en tjeneste som heter “Billig regnskapsfører”. Her får du regnskapsfører til en lav pris.

Se profil
Mer enn tall logo

Mer Enn Tall

Mer Enn Tall er et nytt regnskapskontor på Skøyen i Oslo. Her finner man dyktige regnskapsførere som utelukkende jobber i nettbaserte systemer. Byrået er partner med  Conta, som er et av Norges rimeligste regnskapsprogram, ifølge Regnskap Norges priskartlegging fra 2021.

Se profil
Logoen til regnskapsfører Intunor

Intunor

Intunor var tidlig ute med å tilby fastpris regnskap. Virksomheten er kjent for å ha mange kunder innen servering og timeførende virksomheter, med fokus på digitalisering av manuelle arbeidsprosesser.

Se profil
Solid Billig Regnskapsfører Logo

Solid Regnskap

Solid Regnskap tilbyr regnskap fra 750 kroner timen og fastpriser fra 18.000 kroner/året. Byrået har autorisasjon fra Finanstilsynet og holder til i Oslo.

Se profil

Viktig: Prismodellene i regnskapsbransjen

De aller fleste norske regnskapsførere jobber på timesbasis. Det betyr at de fakturerer bedriften din per time de jobber for deg. I løpet av de siste 5 årene har også mange startet å tilby regnskap til fastpris.

Dette er viktig å tenke på når du velger prismodell for din bedrift:

 • Fastpris regnskapsfører: Sørg for at tilbudet inkluderer alt du trenger hjelp med. Altså må system, årsoppgjør, og næringsoppgave inkluderes i tilbudet om bokføring og rapportering.
 • Timespris regnskapsfører: Be om referanser fra virksomhetens kunder for å kontrollere at kundene ikke opplever at virksomheten overfakturerer. Søk gjerne etter anmeldelser i Google o.l. for å se om noen har gitt tilbakemeldinger på nett.

Rimelig regnskapsprogram

Mange glemmer systemkostnader når de ber om tilbud fra regnskapsførere. Dette er dumt, da systemkostnadene fort utgjør 10 – 20 prosent av dine regnskapsrelaterte kostnader.

I Regnskapsklinikkens nettverk av norske regnskapskontor finner du regnskapsførere som jobber i rimelige systemer som Centiga. Hvis du ønsker å beholde systemet du har i dag, er det helt greit!

Finn en regnskapsfører hos Regnskapsklinikken →

Konklusjon

En billig regnskapsfører kjennetegnes ved at den har en timespris på mellom 700 og 1.000 kroner. Den fakturerer per minutt og tar seg ikke ekstra betalt for rådgivning og gir deg oversiktlige tilbud med pris per oppgave de skal gjøre for deg.

I løpet av de siste 5 årene har mange regnskapsførere begynt å tilby fastpris regnskap. Blant de ledende aktørene innen fastprismodellen finner du Randi Regnskap, som også inkluderer system i prisen.

Vi anbefaler at du bruker en sammenligningstjeneste som Regnskapsklinikken.no for å få tilbud fra flere regnskapsførere. Da kan du føle deg trygg på at du får en konkurransedyktig pris.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere →

Sammenlign tilbud fra flere regnskapskontor og velg regnskapsføreren som passer deg best.

Få opp til 3 gratis tilbud